TMA Methode

TMA Integraal Talent Management

Mensen functioneren het best, komen zelf in actie en zijn het meest betrokken en gemotiveerd als ze werk doen dat in lijn ligt met hun talenten, capaciteiten en competenties. Ieder mens is talentvol en gedreven, heeft vaardigheden en cognitieve capaciteiten. Deze mix van persoonlijke voorkeuren en mogelijkheden is bij iedereen anders en bepaalt grotendeels het (onbewuste) voorkeursgedrag. Dit voorkeursgedrag is niet gemakkelijk te veranderen. TMA biedt handige instrumenten waarmee je objectieve informatie kunt verzamelen. Met de uitkomsten kan je medewerkers laten groeien, teams versterken en verandertrajecten op professioneel niveau in gang zetten. Voor meer informatie raadpleeg de factsheet De zes stappen van de TMA methode.

TMA is de afkorting van Talenten Motivatie Analyse.

Hoe werkt de TMA Methode

De TMA methode biedt verschillende analyses die ingezet kunnen worden. De TMA Talentenanalyse vormt de basis en meet 22 drijfveren en 44 talenten en brengt de ontwikkelbaarheid van 53 competenties in kaart. En geeft inzicht in jouw eigen unieke persoonlijk profiel. Je maakt de TMA Talentenanalyse online. Dit neemt ongeveer 5 kwartier in beslag. De interpretatie van de uitkomsten in het rapport is mensenwerk. Er zal daarom aansluitend aan de online vragenlijst een persoonlijk gesprek plaatsvinden. Je ontvangt een rapportage die positief talent- en ontwikkelingsgericht geformuleerd is. Raadpleeg voor meer informatie de factsheet TMA Talentenanalyse.

De TMA Talentenanalyse kan aangevuld worden met de volgende onderdelen:

  • Potentieel Indicatie: voor welke competenties heb ik aanleg?
  • Competentie Match: sluiten gevraagde competenties aan bij mijn persoonlijk profiel? En waar zit voor mij het ontwikkelpotentieel?
  • Competentie Analyse: hoe neem ik en mijn omgeving mijn competentieniveau waar? (360 graden feedback).
  • Capaciteiten Analyse: welk cognitief capaciteiten- niveau heb ik?
  • Beroepsinteresse Analyse: voor welke beroepssectoren en activiteiten heb ik interesse en passen bij mijn persoonlijk profiel?

Uitgebreide rapportage inclusief terugkoppelgesprek

De interpretatie en eindconclusie van het rapport is mensenwerk. Er zal daarom altijd aansluitend aan de online vragenlijst een gesprek plaatsvinden met een TMA Professional die bekend is met de achtergrond van de TMA Methode.  Als je de talentenanalyse vanuit je eigen privé middelen financiert dan geldt het speciale particuliere tarief van € 395,- exclusief btw. Dit Is inclusief persoonlijke rapportage, analyse en een persoonlijk terugkoppelgesprek. 

Voor bedrijven en instellingen geldt het zakelijke tarief.

Weten wat de TMA Methode voor jou kan doen?

De TMA biedt veel mogelijkheden en is daardoor ook een uitstekend loopbaan assessment. De analyse geeft je antwoord op vele loopbaanvragen. Voor bedrijven zijn er diverse toepassingen die ondersteunen bij; werving & selectie, transitietrajecten, jaarlijkse gesprekscyclus, re-integratie, performance vergroten, leiderschapsontwikkeling, loopbaanontwikkeling, outplacement, beroepskeuze. Wil jij het beste uit jezelf of jouw organisatie halen en wil je meer weten over de mogelijkheden die de TMA methode je te bieden heeft? Bel voor meer informatie: 06 55 888 231 of neem contact op via het contactformulier.

TMA Certified Professional


Sandra heeft mij een flinke spiegel voor gehouden. Niet altijd fijn, maar zij heeft mij laten nadenken over een paar essentiële dingen in mijn leven die mij uiteindelijk heel erg geholpen hebben. Ik heb inmiddels flinke stappen gezet!