Nog maar 7 maanden

Nog maar 7 maanden

Nog maar 7 maanden en dan ga ik op bouwreis met 14 dappere, lieve, betrokken, hardwerkende, enthousiaste vrouwen! Ik weet het, dat lijkt lang 7 maanden, maar de tijd vliegt en voor je het weet sta ik in te pakken….

In 2016 ging een lang gekoesterde wens van mij in vervulling. Ik ging mee op een bouwreis naar Guatemala. En wat was ik enthousiast over deze eerste bouwreis. Zo enthousiast dat ik dit minstens nog een keer wilde meemaken. Op vrijdag 11 mei 2018 is het dan zover! Dan ga ik naar Sri Lanka. Daar zal ik opnieuw met veel plezier mee helpen bouwen aan een degelijk en veilig onderkomen voor kinderen en hun verzorgers. In samenwerking met plaatselijke bouwlieden en met gebruik van lokale materialen. Dit geeft tevens een impuls voor de lokale economie.

Ik weet nog niet definitief waar we gaan bouwen, maar alles wijst erop dat het een project is aan de oostkust van Sri Lanka. En om daar te komen zouden we met de trein kunnen gaan, dwars door het land van linksonder naar rechtsboven. Prachtig lijkt me dat, hoewel het best een lange rit is van ca. 9 uur. Maar zeer de moeite waard, dus daar kijk ik naar uit.

In de tussentijd

Om een goed en veilig onderkomen te kunnen bouwen is natuurlijk geld nodig. Dit geld wordt bijeen gebracht door mij en mijn sponsoren. En die sponsoren, beste relaties, klanten, vrienden, familieleden, collega’s en kennissen… dat kunnen jullie zijn!

Dus draag je dit goede doel een warm hart toe? En wil je ook een steentje bijdragen aan de verbetering van de leefsituatie in Sri Lanka? Laat dan je hart spreken, sponsor nu! Elk bedrag, groot of klein, waardeer ik enorm. Met de button ‘sponsor mijn bouwreis’ via onderstaande link, kun je direct zelf een donatie achterlaten.

https://www.buildwithme.org/nl/profiel/i/14850/t/sandra_van_de_pol

Situatie

Ondanks dat de huisvestingssituatie in Sri Lanka verbetert, is de behoefte aan goede betaalbare woningen op het eiland groot. Veel gezinnen zijn ontheemd door het bijna 30-jarige conflict en er is nog steeds behoefte aan goede huizen. Veel van deze ontheemde families leven in hutjes gemaakt van platen. Een groot deel van de bevolking woont in overvolle huizen met beperkte toegang tot schoon water en goede sanitaire voorzieningen, maar ook zonder huis- of landeigendom. Ook de huisvesting van werknemers in de verschillende plantagesectoren zoals thee, rubber en kokosnoot zijn een punt van zorg. Het niveau van de armoede onder deze arbeiders is hoger dan het nationale gemiddelde, waardoor het onmogelijk is om fatsoenlijk onderdak te krijgen. Deze gezinnen zijn ook nog kwetsbaar voor aardverschuivingen tijdens de moesson maanden.

Mag ik op je hulp rekenen?

Lieve bouwgroet,

Sandra

 

 

Geef een reactie

Reactie *
Naam *
Website

Heerlijk om Sandra als coach te hebben. Haar resultaatgerichtheid, duidelijkheid en directe open communicatie is een verademing.