Individuele coaching

Individuele coaching vind ik de meest pure vorm van coaching: het 1-op-1 werken aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Het is heel gebruikelijk, zeker niet gek, om een coach in te schakelen omdat je iets wilt veranderen in je leven. “Ik loop vast….” is een van de meest gehoorde uitspraken van mijn klanten. Er ontstaat dan een behoefte om even stil te staan bij hun persoonlijke ontwikkeling en te reflecteren op hun functioneren. Kijken naar wat wél werkt. Ik help je bewust naar jezelf te kijken; dit geeft inzicht. Je ontdekt welke mogelijkheden je hebt en samen gaan we sturen op de veranderingen die nodig zijn.

Elk coachtraject is 100% persoonlijk en daarmee ook uniek. We beginnen altijd met een intake waarvoor we alle tijd nemen, minimaal 45 minuten. Het intakegesprek is altijd gratis. Samen bepalen we de exacte coachvraag. Waar gaan we aan werken en wat is in grote lijnen het traject dat we gaan doorlopen? Er bestaat dus geen vast coachtraject; wel worden altijd de volgende stappen doorlopen:

  • fase 1: wie ben ik?
  • fase 2: wat wil ik, wat kan ik?
  • fase 3: wat doe ik?

Natuurlijk kan er ook gekozen worden voor een meer flexibelere vorm van coaching. Ik bied dan de open reflectieve ruimte waarbij jouw eigen vraagstuk, praktijkervaring en leerdoelen uitgangspunt zijn van het coachgesprek. 

Er wordt mij vaak gevraagd: “wat kost een coachtraject?”. Een coachtraject is maatwerk, dat heb ik hierboven al uitgelegd. Tijdens de gratis intake formuleren we de exacte coachvraag en het traject dat moet worden doorlopen. Als terugkoppeling op de coachvraag leg ik mijn klanten een traject voor, inclusief het aantal sessies (aantal benodigde uren). 

Speciale particuliere tarieven

Het standaardtarief is het zakelijke tarief. Als je de coaching vanuit je eigen privé middelen financiert dan geldt het speciale particuliere tarief van € 110,- per uur, exclusief btw. Een coachgesprek duurt maximaal 90 minuten. De gesprekken vinden plaats in mijn eigen coachpraktijk. In alle gevallen vindt facturatie na ieder coachgesprek plaats. Het aantal sessies bij een persoonlijk coachtraject is doorgaans 4 tot 6 gesprekken. Maar dit kan in individuele gevallen afwijken.

Zakelijke tarieven

Het zakelijk tarief is van toepassing wanneer ik factureer aan een bedrijf of organisatie en er een offerte gemaakt moet worden. Zakelijke coaching kan plaats vinden op een externe locatie, zoals bijvoorbeeld bij Het Coachhuis of in-company. Facturatie vindt maandelijks plaats. Betaling per factuur binnen 30 dagen.

Ben je na het lezen van bovenstaande geïnteresseerd en gun je jezelf een coachtraject? Neem dan contact op, dan kunnen we samen telefonisch vaststellen wat ik jou kan bieden. Kort erna plannen we een intakegesprek van circa 45 minuten om nader kennis te maken en om jouw coachvraag te verkennen.

In het eerste gesprek heeft Sandra mij direct een goed gevoel gegeven zodat ik op een open manier het traject aan ben gegaan. Soms heb ik zelf moeite om bepaalde eigenschappen/gevoelens te uiten, maar Sandra weet daar precies doorheen te prikken. Bijzonder hoe zij iemand weet te doorgronden en pijnpunten eruit te halen. Op deze manier kon ik ook daadwerkelijk verder met mijn coachvraag.