Loopbaancoaching

Loopbaancoaching is een vorm van persoonlijke coaching, waarbij de focus ligt op de ontwikkeling in de werksfeer, ontwikkeling in het professionele leven. Er zijn dan geen directe persoonlijke problemen, maar klanten zijn bijvoorbeeld bezig met een volgende stap in hun carrière en weten niet hoe ze dit moeten aanpakken. Een loopbaancoach helpt je inzicht te krijgen op jouw wensen en behoeften binnen de loopbaan. Ik geef dan richting aan jouw professionele leven. Je ontdekt wie je bent en wat je kunt. Om zo nieuwe keuzes te maken die passen bij jouw drijfveren, talenten, mogelijkheden en wensen. 

Een coachvraag kan zijn: zaken in je werk waar je dagelijks tegenaan loopt en die je nu eindelijk wilt aanpakken. Of je krijgt een nieuwe rol, functie of meer verantwoordelijkheden en je wilt je daarop goed voorbereiden. Of je wilt weg uit een huidige rol en wil nadenken over de volgende stap. Of je werkt al lang in hetzelfde bedrijf of dezelfde functie en je krijgt steeds meer te maken met spanningen, problemen of conflicten. Ik kan dan de sparringpartner zijn. 

Elk coachtraject is maatwerk, dit geldt ook voor loopbaancoaching. We beginnen altijd met een persoonlijk (gratis) intakegesprek waarvoor we alle tijd nemen, minimaal 45 minuten. Samen bepalen we de exacte coachvraag. Waar gaan we aan werken en wat is in grote lijnen het traject dat we gaan doorlopen? Er bestaat dus geen vast coachtraject; wel kent het traject de volgende fasen:

  • fase 1: wie ben ik?
  • fase 2: wat kan ik? 
  • fase 3: wat wil ik?
  • fase 4: hoe kom ik daar?

En worden de volgende stappen doorlopen om tot een uiteindelijk actieplan te komen:

  • Stap 1: Analyse aan de hand van tests
  • Stap 2: Analyse van je werkverleden
  • Stap 3: Beschrijven van de gewenste situatie
  • Stap 4: Maken van een actieplan

Aan jou de vrijheid om stappen (deels) over te slaan indien je deze niet van toegevoegde waarde vind.

Speciale particuliere tarieven

Wat kost loopbaancoaching? Het intakegesprek is altijd gratis, daar bepalen we het exacte coachtraject en het aantal sessies. Het standaardtarief is het zakelijke tarief. Als je de coaching vanuit je eigen privé middelen financiert dan geldt het speciale particuliere tarief van € 99,- per uur, exclusief btw. Een coachgesprek duurt maximaal 90 minuten. De gesprekken vinden plaats in mijn eigen coachpraktijk. In alle gevallen vindt facturatie na ieder coachgesprek plaats. Het aantal sessies bij loopbaancoaching is doorgaans 4 gesprekken. Dit kan in individuele gevallen afwijken.

Bij verhindering horen we dit graag minimaal 24 uur van te voren. Zo kunnen er nog andere mensen worden ingepland. De volledige behandeling kan in rekening worden gebracht bij niet tijdige annulering. Hiervoor vragen we je begrip.

Zakelijke tarieven

Het zakelijk tarief is van toepassing wanneer ik factureer aan een bedrijf of organisatie en er een offerte gemaakt moet worden. Zakelijke coaching kan plaats vinden op een externe locatie, zoals bijvoorbeeld bij Het Coachhuis of in-company.  Facturatie vindt maandelijks plaats. Betaling per factuur binnen 30 dagen.

Ben je na het lezen van bovenstaande geïnteresseerd en gun je jezelf loopbaancoaching? Neem dan contact op, dan kunnen we samen telefonisch vaststellen wat ik jou kan bieden. Kort erna plannen we een intakegesprek van circa 45 minuten om nader kennis te maken en om jouw coachvraag te verkennen.

Sandra is inspirerend, betrokken en kritisch. Haar feedback is heel waardevol geweest. Zij heeft mij doen realiseren dat ik ook anders naar mijn omgeving kan kijken.